Kwaszone

Piwo rzemieślnicze w stylu SOUR IPA

Sour IPA jest jasną, słodko-kwaśną hybrydą łączącą w sobie soczystość i aromatyczność. Piwo zakwaszane jest kulturami bakteryjnymi używanymi do produkcji twardych odmian serów takich jak: Parmezan, Provolone, Grana Padano. Aromat i owocowość pochodzi od nowofalowych amerykańskich odmian chmielu z wyraźną kwaśnością i zaznaczoną goryczą.

Słody:

Chmiele:

Goryczka umiarkowana, smak słodko-kwaśny, aromat cytrusowy

Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki pszenne, płatki owsiane, chmiel, drożdże piwowarskie, kultury bakterii

Dedykowana szklanka - Nonic Pint

Ext. 12%

Alk. 5,8 % obj.

Serwować w temp. 8-12 st.C

Idealnie pasuje do:

serów

ryb

31

owoców morza

32

panna cotty

Sprawdź pozostałe piwa z linii limitowanej

Scroll to Top